Lille Messias

En familiekoncert over Händels ”Messias”.

Familiekoncerten ”Lille Messias” introducerer børn og unge for G. F. Händels oratorie ”Messias” (1741).
Musikken er sammenflettet med en skolegårdsfortælling om kampen mellem godt og ondt fortalt gennem drengen Jakob.

Forestillingen følger 3 børn, der er venner med Jakob. De store drenge driller i skolegården, og børnene løber væk fra dem. De 3 børn ved, at Jakob er den stærkeste af dem alle. Han har enorme kræfter og kan uden besvær få plageånderne ned med nakken.
Ivrige efter at se de store drenges nederlag venter de 3 børn spændte på, at Jakob kommer frem fra sit skjul. Men hvor bliver Jakob af? Og kan man vinde en slåskamp uden at slå?

Med stærke associationer til det tekstlige indhold i Händels ”Messias” fortæller koncerten en historie om ægte styrke skildret i en form, der er tilgængelig for børn og unge.

Anmeldelser

”Lille Messias” er en nytænkende og legende måde at formidle kristendom og klassisk musik til børn og unge. Ingen store rober og distance til publikum. Musikere og sangere optræder som sig selv og går rundt mellem tilhørerne, mens de fortæller den store musik – som en historie om mobning og venskab på trods. Anbefales varmt til både børn og voksne.​"​ Michael Hemmingsen, sognepræst Frederiksberg Kirke
Lille Messias