Om SaltoMortale

SaltoMortales mission og formål

Musikteater SaltoMortale er stiftet i 2010 af Tobias Ørum, Emil Ritter og Cille Buch. Teatret drives i dag af Kunstnerisk Leder Tobias Ørum. SaltoMortales formål er at producere operaforestillinger, som kan underholde og betage børn i alle aldre. I denne sammenhæng er en af teatrets vigtigste missioner at udbrede den klassiske musik til børn og unge.

sfdsfsd

Billede: byline

SaltoMortales (SMT) musikdramatiske forestillinger introducerer børn til operaens univers, hvor historien fortælles gennem musikken. Børns musikalske forståelsesramme kan udvides gennem oplevelsen af den rene, uforstærkede lyd, som udgør et bærende element i samtlige af SMT’s produktioner. Introduktionen af opera til børn rummer et ønske om at gøre børnene opmærksomme på den uforstærkede lyd og dermed udvide deres opfattelse af hvad, instrumenter og specielt stemmen kan “i sig selv”. Det er en forudsætning for produktionsarbejdet, at der ikke gåes på kompromis med hverken musik eller kvalitet.

Årsagen til, at SMT producerer opera for børn og unge er, at vi mener der ligger et uudforsket potentiale i denne genre. SMT vil fortælle historier gennem opera, så unge kan opleve genrens dramatiske udfoldelsesmuligheder. SMT vil udfordre genren og introducere nye fortællerum, der berettiger operaen som et aktuelt teatermedie. Netop operaen som form er et oplagt medie til historiefortælling rettet mod børn, da de markante musikalske skift i stemning og udtryk taler direkte til den umiddelbarhed, der overvejende karakteriserer barnestadiet.

fschoeningOm SaltoMortale