Go’nat min skat

En musikdramatisk fortælling om modsætninger, udfordringer og håb.

Med ordene ”Go’nat min skat” bliver døren til drengens værelse lukket.

Alene i mørket føres han ud på en rejse mellem fantasiens og virkelighedens verdener, hvor modsætninger mødes, smelter sammen og skilles på ny. Fra sengen i soveværelset oplever drengen en kamp mellem lys og mørke, håb og frygt. I stadiet mellem vågen og drømmende skelner han ikke mellem fakta og fiktion – så hvad er virkeligt?

Go’nat min skat skildrer et barns oplevelse af opbrud, forandring og nødvendigheden i at tilpasse sig nye situationer. Forestillingen udfordrer balancen mellem begejstring og uro, som drengen står overfor i mødet med forandring. Historien akkompagneres af både akustisk og elektronisk musik, som skaber et auditivt drømmeunivers, hvor musik og følelser går hånd i hånd.

Børns Vilkår og Musikteater SaltoMortale tilbyder i samarbejde et skole-tilbud til børn mellem 8 og 12 år (3-6. klassetrin):

  • Forestillingen Go’nat min skat i Børns Vilkårs Hus i Valby
  • Tematisk undervisningsmateriale til klasserne.  (Særligt udviklet af Børns Vilkår til forestillingen og dens temaer)
  • Samtale og dialog med fagfolk fra Børns Vilkår om temaerne i forestillingen samt om BørneTelefonens arbejde.

Vi spiller i ugerne 12, 13 i 2019 kl. 09.00 og kl. 11.00.

Du kan se mere om samarbejdet med Børns Vilkår her

Børns Vilkår
Trekronergade 26
2500 Valby

Vuggevisen Vær kærlig og mild og aldrig for vild, se drømmene viser dig vej Hjælp til hvor du kan og brug din forstand, for nu starter rejsen for dig Når mørket er stort, og himlen er bort, så luk dine øjne og mærk En stigende kraft vi i brystet har lagt, så du kan vokse dig stærk Når du falder til ro, bliver én tanke til to, og du nærmer dig drømmenes port Til et sted fuld af fred, en uendelighed, hvor kun du har hemmelighedens kort Du kan gør’ hvad du vil, med dit eventyrspil, der styres af din fantasi fang en skildpaddebjørn, lav en edderkoppeørn, fra naturens skøre alkymi Blæs skyerne bort med en simpel akkord, og verden vil folde sig fri Sig alt det du vil, og læg tusinde til, hvert ord har sin egen magi Som en del af et led, ved vi hvad der skal til for at ordene fører os hen Det er dig vi har skabt i vor kærlighedsmagt, i dig er vi sammen igen   Lygtemandenssang Et mærkeligt mørke, hvor dagen den ender Se hvilke væsner som bor i os selv Lyset vil vende venner og fjender Natmørkets kræfter de flyver igen  En tanke der vokser, alt andet forsvinder Og verden vil vende sit hoved igen Følg mig i mørket til natten den ender Natmørkets kræfter de flyver igen    Amalfi Kom læg dig til ro og luk natmørket ind Kom Lær os drømmendes evige spind Kom Vis os din verden der folder sig fri Mørket og lyset du har indeni  Kom Sig alt du vil og læg tusinde til Lad øjnene se din uendelighed Og alt vil forgå, for at samles engang Samlet i dig, i en kærlighedssang

Anmeldelser

Lad det være sagt med det samme - jeg har aldrig oplevet en opera før. Men hvor er jeg glad for, at jeg vovede mig ud på ukendt territorium. Det viste sig nemlig at være en fin og rørende oplevelse at være publikum til ”Go’nat min skat”. Charlotte Thaning var en fornøjelse at opleve som pianist. Hun blev nærmest ét med sit klaver og var graciøs og yndefuld i både udstråling og bevægelser. Hvis du ikke har den store erfaring med opera, er dette en dejlig mulighed for at blive introduceret for genren. ✮✮✮✮✰✰ Jonas Gudmand Læs mere...
Go’nat min skat